Fifs til at vande haven

Det er ikke til at komme udenom, at din have skal vandes løbende, hvis du er haveejer. Selvom det måske kan være svært at vurdere, hvordan du bedst klarer det arbejde, så har du alle gode muligheder for at nå godt i mål. 

Det at vande haven korrekt, har utrolig meget at sige for, hvordan din have ser ud. Kommer du til at vande for meget i en længere periode, kan det påvirke dine planter og blomster negativt. Det samme kan siges, hvis du vander for sjældent. I dette tilfælde kan dine planter ende med at udtørre, og så kan det blive svært at redde dem igen. 

Hvis du også synes, det er svært at vide, hvordan du bedst kan vande haven, så finder du et par fifs herunder. Så er det forhåbentligt lidt nemmere at gå til. 

Få godt styr på at vande haven

Først og fremmest er det vigtigt, at du har styr på, hvilke planter og blomster du har, og hvor meget og hvor ofte de skal vandes. Der kan nemlig være utrolig stor forskel på, hvor meget du skal være over de forskellige ting, du har i haven. Tag eventuelt et billede af de ting, du er i tvivl om, og tag ud på en planteskole og gennemgå billederne med dem. 

Uanset hvilke planter du har, så er det en god idé, at du enten vander, når dagen er begyndt, eller når du kommer hen på aftenen. I disse perioder vil fordampning være mindst, og dine planter vil nyde mest muligt ud af, at du er ved at vande haven.

Sørg også gerne for, at du giver planterne godt med vand, når du er i gang. Hvis du kun bruger en smule vand, vil planterne have svært ved at danne et godt rodnet, og jorden bliver ikke fugtet ordentligt igennem. 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *