Hvorfor investere i et system til egenkontrol?

Hvis du driver et firma, hvor der arbejdes med fødevarer, så er der en række forskellige egenkontroller og målinger, der løbende skal laves. Det er nemlig et must, at de forskellige fødevarer opbevares under de helt rette temperaturer og forhold, så maden holder sig bedst muligt, og der ikke dannes bakterier. 

Når det kommer til egenkontroller, så kan det være utroligt tidskrævende, men heldigvis har du muligheden for at få en hjælpende hånd til at foretage dem. Det prøver vi også at kigge mere på herunder. 

Derfor skal du investere i et system til egenkontrol 

Få automatiseret hele processen med egenkontrol 

Der findes en række forskellige måder der kan udføres egenkontroller på, når du skal være sikker på, at fødevarer opbevares korrekt. Der er dog den smarte mulighed, at du kan få hele processen automatiseret, så du eller dine medarbejdere ikke behøver at lave manuelle målinger i alt fra pakkerum, kølerum, kølebiler, tilberedningsovne m.m. Det kan bl.a. ske gennem et system til egenkontrol. 

Med et system til automatisk egenkontrol kan der opsættes en række sensorer, som løbende laver målingerne for dig, og som udløser en alarm, hvis der sker temperaturændringer.

Spar tid og penge på egenkontrol 

Ved at investere i et system til automatisk egenkontrol, er der både tid og penge at spare. Du behøver ikke sætte dine medarbejdere til at håndtere målingerne, og deres arbejdstid kan bruges på andre opgaver, der kan skabe mindst lige så meget værdi. På den måde sparer du også penge ved, at der ikke skal bruges dyre mandetimer på denne type arbejde. 

Det kan være nemmere at forebygge tab 

Noget der også skal fremhæves ved et system til egenkontrol er, at det kan blive nemmere at forebygge tab. Hvis der f.eks. sker for store temperaturfald, så kan det blive nødvendigt at smide større mængder mad ud, hvilket naturligvis kan være dyrt, både på kort og lang sigt.