Skal du slibe din træbordplade?

Skal du slibe din træbordplade?

En træbordplade skal vedligeholdes, hvis den skal holde sig pæn i mange år, og indimellem er det tid til en afslibning. Det er ikke nogen nem opgave, og du kan med fordel overveje en række ting, inden du kaster dig over projektet.

En træbordplade er smuk og giver rummet karakter, men som med alt andet her i livet præges den af tidens tand; slid og brug. Med årene vil det være nødvendigt at slibe bordpladen, så den får nyt liv, og så gamle pletter, skrammer og ridser minimeres eller måske endda fjernes helt.

Inden du kaster dig over en afslibning af din træbordplade, bør du dog spørge dig selv, om det er en opgave for en gør-det-selv-mand af din karakter, eller om det er bedre at overlade arbejdet til en professionel.

På egen hånd vs. professionel assistance

Umiddelbart lyder det enkelt og let at slibe en træbordplade, men det kræver ikke bare fingerfærdighed og erfaring at få et flot resultat – det kræver også blik for de små detaljer.

Når en træbordplade skal slibes, er det vigtigt, at du griber opgaven an på rette vis. Alternativt risikerer du at slibe for dybt på områder, der er svært tilgængelige. Samtidig er det essentielt, at du bruger det rette udstyr, hvis resultatet skal blive flot og ensartet – og det skal det, når der er tale om en træbordplade i dit hjem.

Har du selv erfaring med slibearbejde, kan du godt kaste dig over projektet på egen hånd, men er du bare den mindste smule usikker, anbefales det at kontakte en professionel – fx en gulvsliber – der kan hjælpe dig. 

Allierer du dig med en fagmand, kan du samtidig få gode råd og vejledning i forbindelse med efterbehandling af bordpladen og den fremtidige vedligeholdelse; jo bedre du passer på bordpladen, jo længere tid går der, før den skal slibes igen.