Stress symptomer – eller en angst lidelse?

16 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Når tusindvis af mennesker i Danmark hvert eneste år indlægges med stress relaterede sygdomme, skyldes det ikke mindst det høje forventnings pres, der eksisterer i samfundet i dag. Vi lever i en meget konkurrence præget kultur, hvor det handler om at være bedst til al ting.

Dette kan ikke undgå at sætte sine spor i form af tusinder af stress sygemeldinger fra de danske arbejdspladser på månedlig basis – og et rekord højt antal dansker, faktisk nærmest 12% af befolkningen, som lever med symptomer på stress og udbrændthed. Verdens sundheds organisationen WHO skønner, at stress bliver den største folkesygdom i år 2020. og der er rigtig god grund til at tage stress meget alvorligt. Kronisk stress kan nemlig forårsage uoprettelig skade på krop, sind og psyke.

Hvordan ved jeg, om jeg har stress?

Har du mistanke om at du er blevet ramt af stress, bør du først og fremmest lytte til din krops signaler. Kroppen vil ved hjælp af fysiske stress symptomer fortælle dig, om det er på tide at trække stikket i en periode, og påbegynde et terapeutisk helings forløb.

De klassiske symptomer på stress tæller hjertebanken og åndedræts besvær grænsende til kvælnings fornemmelser, koldsved og høj puls, uforklarlige og vedblivende eller tilbage vendende smerter i kroppen (især hoved og mave) samt søvnløshed og koncentrations besvær. Disse symptomer kan være indikatorer for stress – og oplever du dem over en periode, er det klogt at opsøge en læge.

Få den korrekte udredning af dine stress symptomer

Det er ikke alene vigtigt at få professionel hjælp, når du oplever symptomer på stress – det er også vigtigt, at det er den rette hjælp, du får. Stress symptomer kan nemlig også indikere en angst lidelse. Og så er det en anden type behandling, som skal til.

Læs mere om angst behandling på angstsekspert.dk

More articles