Undgå fugt i dit hjem

26 april 2022
Steffen Hansen

advertorial

Fugt i dit hjem er ikke noget, du ønsker at have. Det kan forårsage alle mulige problemer som f.eks. muggen lugt, insektangreb og vækst af skimmel og meldug. For ikke at nævne det, kan det også beskadige dine ejendele og få dit hjem til at føles koldt og fugtigt. Hvis du tror, at du måske har et fugtproblem i dit hjem, er der et par ting, du kan gøre for at hjælpe dig af med det eller forebygge. I dette indlæg kommer vi nærmere ind på dette.

image

Sørg for at få luftet ud

Fugt og skimmelsvamp kan forårsage en række sundhedsproblemer, lige fra luftvejsproblemer til hovedpine og træthed. Desuden kan fugt og skimmelsvamp beskadige dine ejendele og få dit hjem til at føles koldt og uindbydende. Der er flere ting, du kan gøre for at forhindre fugt og skimmelsvamp i at overtage dit hjem, men en af de vigtigste er at sikre god ventilation.

Hvis du åbner vinduer og døre regelmæssigt, hjælper du med at få luften til at cirkulere og holde fugtniveauet lavt. Derudover kan det også være effektivt at bruge en affugter i fugtige områder som kælderen eller vaskerummet for at forhindre skimmelvækst. Ved at tage disse enkle skridt kan du være med til at holde dit hjem fri for fugt og skimmelsvamp.

Tjek din isolering

En af de vigtigste årsager til fugt i boliger er dårlig isolering. Det skyldes, at fugtig luft kan bevæge sig gennem huller i vægge og lofter og kondenseres på kolde overflader som f.eks. vinduer. Desuden er ældre bondehusvinduer ofte enkeltglasvinduer, hvilket betyder, at de kun yder ringe isolering mod kulde. Det vil derfor være en god idé at skifte disse ud med nyere modeller, som oftest er langt bedre isoleret. Derfor er det vigtigt at kontrollere isoleringen for at undgå fugt. Den bedste måde at gøre dette på er at kigge efter tegn på kondensvand på dine vinduer og vægge.

Hvis du ser kondensvand, er det sandsynligt, at dit hjem ikke er ordentligt isoleret. Derudover bør du også tjekke for eventuelle huller eller revner i dine vægge og lofter. Disse kan fyldes med isoleringsmateriale for at forhindre, at der trænger fugt ind.

Flere Nyheder