Tab ikke din bådmotor i vandet!

09 December 2019
Anders Lundtang Hansen
Tab ikke din bådmotor i vandet!

Mange ting kan man klare sig med, når det går galt.

For eksempel hvis man taber noget mad ned på gulvet (og her vil vi ikke tale om fem sekunders-reglen, den duer ikke), man spilder noget sodavand på jorden eller andet – sker det indenfor eller udenfor, er det øv, og måske skal man gøre rent, så ens fornøjelse lige blev forvandlet til arbejde.

Men det er ingen katastrofe, der er sket her.

Dog kan nogle hændelige uheld godt udvikle sig til noget, som kan gøre en irriterende situation til noget, der ender med at sætte dig i en knibe, hvor du skal have forberedt dig med en plan B eller have taget dig dine forholdsregler forud.

Et sådan konkret eksempel kan netop være ved, at man er ude med en påhængsmotor på en mindre båd, en sejlbåd som reserve eller en mindre jolle, som man gerne vil komme omkring med, og den bådmotor så ender med at ryge i vandet.

Nu skal det selvfølgelig lige siges, at sådan en motor af sig selv ikke bare plopper ned i vandet af sig selv, medmindre det er en virkelig gammel båd med tilhørende motor, der er rusten og på en plområdden båd.

Og dette gælder selvfølgelig heller ikke ved de både, hvor motoren er bygget ind i båden.

Bådmotoren kan være fastspændt bagpå, og der skal den gerne sidde godt fast, når man sejler omkring, da den skal kunne holde til en hel del.

Men nogle gange kan sådan en bådmotor stå af, den kan løbe tør for benzin og andet, hvor man måske ikke lige kan nå omkring den, bøvler med at fylde den op eller bare har problemer med at løsne eller ordne noget, der sidder lidt fast.

Om det så er dovenskab eller noget andet, så bør man tage motoren ned i båden, når man skal ordne sådan noget, man ikke er helt rutineret i.

Men gør det forsigtigt, for motoren kan måske også ende i vandet, mens du hægter den af.

 

More articles