Derfor er det smart at behandle dine trægulve

29 October 2021
Steffen Petersen

editorial

Når man er ejer af et trægulv, så er der en del fordele ved at behandle det. Det kan være med voks, det kan være med vand og sæbe, eller det kan eksempelvis være med lak. Alle tre metoder har sine fordele, og det handler blot om, at man bruger det der fungerer bedst for en. Læs herunder hvilke fordele der kan være ved at behandle sine trægulve.

Lak giver et beskyttende lag

Hvis du vælger at behandle dine gulve med lak, så giver du et ekstra beskyttende lag, som gør, at man ikke laver så mange skrammer på træet. Ved at bruge lak, så kan man nemlig slibe gulvene helt uden, at man sliber ned i træet. Derved kan man når der er kommet fra mange skrammer blot slibe lakken væk og tilføje nyt lak efterfølgende. Det gør, at gulvet føles helt og aldeles nyt.

Vand og sæbe holder træet i live

Med et ældre trægulv, så er det ikke sikkert, at man ønsker at give det en omgang lak. Her kan det være nødvendigt blot at behandle gulvet med vand og sæbe. Vand og sæbe vil holde træet i live, og sørge for, at det ikke tørrer ud. Det kommer med en masse fordele såsom at det ikke sprækker, at der ikke er så mange splinter og at borebiller ikke finder deres nye hjem i ens gulv.

Brug voks

Voks er en blanding mellem vand og sæbe og en lak behandling. Det giver et beskyttende lag, men ikke på samme måde som hvis man bruger lak. Med voks kan man ændre udtrykket på sit gulv, da man kan få det til at få nogle andre nuancer en det normalt har. Derfor kan man bruge voks, hvis man ønsker at ændre udtrykket i sit hjem, men hvor man ikke ønsker at udskifte hele gulvet.

More articles