Hobbyrum i huset – hyggeligt og nærliggende

27 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Hvis dit hus er udstyret med et eller flere ledige værelser, for eksempel fordi ungerne er fløjet fra reden, giver det mening at indrette et af disse som hobbyrum.

Med et hobbyrum i huset behøver du ikke at opsøge den nærmeste aftenskole eller det lokale medborger hus for at få plads og rum til at dyrke din passion i fred og ro. Du kan i ro og mag, og ganske uforstyrret, dyrke din hobby inden for hjemmets fire vægge, hvad end det drejer sig om akvarel maling, syning eller måske musikalsk udfoldelse. Og det helt uden at forstyrre resten af familien.

Indret dit hobbyrum som værksted

Det er klart at et hobbyrum hvor der skal fremstilles flotte brugsgenstande eller kunst i træ, keramik eller metal kræver en del mere end en systue eller et tegne atelier. Hvis du ønsker at beskæftige dig med sløjd, keramik, lertøj eller måske mekanik bør du rykke dit hobbyrum ud af beboelsen og ind i din garage eller dit anneks – eller måske lade en helt ny tilbygning opføre til formålet.

Disse hobbyer fordrer nemlig installation af eksempelvis ovne, som kan opnå meget høje temperaturer, professionelt automatisk værktøj og andet som kan udgøre en potentiel fare. Du skal også have den rette udluftning i dit værksted – og det er ikke sikkert at husets almindelige ventilations system kan håndtere dette.

Hvis du virkelig elsker at rode med eksempelvis biler og motorcykler, eller du har en særlig passion for at bruge dine hænder til at fremstille brugskunst i ler, træ, keramik eller måske metal, kan det rigtig godt betale sig at investere i et high end hobbyrum eller værksted. På den måde får du mulighed for at dyrke din hobby tæt på hjemmet og familien – og måske endda indvi de øvrige medlemmer i dine syslerier.

Læs mere om opførelse af hobbyrum på husblog.dk

More articles