Tre fordele ved LED lys

07 October 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Overvejer du, om du skal købe LED pærer frem for en anden form for pære, kan det være, at du er lidt i tvivl om, hvad fordelene egentlig er. Du har sikkert hørt, at det er bedre at have led lys, men hvorfor er det nu, at det er?

Det kommer vi ind på her. Vi er blevet inspireret til artiklen af mrperfect.dk. De har en stor webshop, hvor de forhandler en række forskellige produkter med LED pærer. Det er for eksempel loftslamper, vækstlamper og lysstofrør. 

1. Billigere end andre pærer 

Det koster lidt flere penge at anskaffe en LED pære end andre former for pærer, til gengæld bruger den ikke lige så meget strøm som andre pærer. Derfor vil den i løbet af sin lange levetid have tjent sig selv hjem igen. Det er derfor oplagt, at du bruger lidt flere penge på at anskaffe den og så sparer penge i det lange løb. 

2. Kan holde i virkelig lang tid 

En LED pære har en levetid på omkring 15.000 timer. Det svarer til omkring 10 til 15 år. Hvis du ofte føler, at du går og skifter pærer, er det derfor sådan en pære, du skal have fat i. Med den skal du ikke have fat i lampen lige foreløbig. Det er også en stor fordel for dig, der har en lampe, der sidder et meget utilgængeligt sted. 

3. Kan bruges med Smart Home funktion

Selvom du køber en LED pære, behøver du ikke at gå på kompromis med at kunne bruge den med en Smart Home funktion. Der findes nemlig flere LED pærer, der har sådan en funktion. Smart Home funktionen gør det muligt for dig at styre pæren med din smartphone. Dermed kan du sidde i sofaen og tænde og slukke lyset – frem for at skulle rejse dig og tænde det på kontakten. 

More articles