Boller i karry - velsmagende mad med karakter og høj næringsværdi

Boller i karry – velsmagende mad med karakter og høj næringsværdi

Mange retter i de danske kogebøger er opstået med inspiration fra de varmere og mere eksotiske himmelstrøg. Én af disse retter er den legendariske boller i karry.

Boller i karry – indiske krydderier møder dansk hyggemad

En af de mest lækre og velsmagende retter, som har afsæt i det østerlandske køkken, er den danske middagsret boller i karry. Når du laver boller i karry hjemme i køkkenet, breder der sig en liflig duft af de eksotiske krydderier, som får alle familie medlemmers tænder til at løbe i vand. Boller i karry er den ideelle vinterret – retten har en vis tyngde og fedme, som gør den utroligt velegnet til at fylde tallerkenerne (og maverne) i de mørke vinter aftener.

Dertil kommer, at boller i karry – foruden at være velsmagende og nærende – er utroligt nemt at lave. Du skal ikke ud i de store køkken falbelader, når det handler om udstyr – en god, tykbundet gryde, en stegepande af høj kvalitet, en kniv og et skærebræt samt selvfølgelig diverse skeer til at røre rundt i retten med, er alt, hvad du skal bruge for at lave en ordentlig skudefuld boller i karry. Og det kan på det varmeste anbefales at lave en stor portion ad gangen. Boller i karry bliver nemlig kun bedre af at få lov at stå og trække i et par dage i køleskabet – og retten kan sagtens fryses ned og opvarmes på ny. Således kan du gemme dine boller i karry i mindre portioner, som så kan varmes op på de dage, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet i mange timer ad gangen.

Servér dine boller i karry med kogte Basmati ris – det er den type ris, som egner sig bedst til boller i karry. Og skal det være helt rigtigt, kan du servere en lækker mango chutney som tilbehør.

Find den fulde opskrift på lækre boller i karry på dk-kogebogen.dk