Brug din fagforening aktivt

06 juli 2020
Lotte Hindsberg

I dag er en fagforening meget mere end en dem der forhandler overenskomst og i gamle dage kæmpede for fattige arbejders rettigheder og ellers står og synger arbejder kampsange den 1 maj i Fælledparken.

Det gør fagforeningerne også, men de tilbyder også deres medlemmer mange andre servicetilbud som er med til at hjælpe dem i løbets af deres arbejdsliv. Du kan læse mere her https://kommunikationogsprog.dk/. De fleste fagforeninger har specialiseret sig i bestemte fagområder. Det er gjort så de bedre kan yde råd og vejledning, der er tilpasset lige den faggruppe. 

Lønsikring og andre serviceydelser

En af de nyere ting som er kommet til er at fagforeningerne tilbyder en lønsikring. Det er en forsikring, der sikre at du ikke behøver at gå fra hus og hjem, hvis du skulle blive arbejdsløs. Det er en forsikring der sikre dig, at du får udbetalt op til 80-90% af den løn du har nu i op til 2 år.

Fagforeningen har typisk også andre former for forsikringstilbud til sine medlemmer. Det kan være helt almindelige forsikring som husstandsforsikringer til ulykkeforsikringer. De får også muligheden for at få dem til bedre vilkår end hvis de ikke er medlem.

Det kan også være tilbud og rabatter til forskellige events, teater, koncerter og kurser. Fagforeningen tilbyder ofte kurser og efteruddannelse med rabatter til sine medlemmer. 

Karriererådgivning

Karriererådgivning er et andet område hvor fagforeningerne hjælper deres medlemmer. Det kan være alt fra sparring til hvilke kurser og efteruddannelser der kan være relevante hvis man gerne vil videre med sin karriere. Det kan også være hjælp til at få skrevet en jobansøgning og få pudset sit CV af.  

Det er også muligt at få rådgivning hvis man skal til lønforhandling. Hvad er lønniveauet og hvad har du af andre muligheder end at fokusere på lønningsposen alene. Det er ofte mennesker med en lang succesfuld karriere bag sig der sidder som rådgivere.

Flere Nyheder