Er det muligt at åbne din franske dør til siden?

18 juli 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med at åbne en fransk dør til siden er det ikke sådan, som du måske forestiller dig, for de fleste døre åbner jo udad eller indad, før de åbner til siden til sidst, for det er jo sådan, som den hovedsageligt størstedel af alle døre fungerer.

Men så er der jo også skydedøre, svingdøre og mere, og måske ville det være muligt at få en fransk dør, som der åbner til siden som en skydedør. Det var dét, vi mente med at åbne til siden.

Oftest er skydedøre jo sådan nogle, som der er af glas, og de kan være enkelte døre, eller de kan være dobbeltdøre, hvor de nogle gange åbner på midten til hver side, mens man andre gange skal skyde den ene dør over den anden – det kan ske fra venstre mod højre eller højre mod venstre.

Derfor ser man også de døre bruges ud til haven eller terrassen, for de er ikke gode hoveddøre.

franske døre

Måske vil det på en eller anden måde være muligt at gøre med en fransk dør

Men hvor man så har brug for en skydedør derhjemme, der passer de designforslag ikke, som man bliver præsenteret for, som der ligner rigtig mange af de andres skydedøre, som man ser det i nabolaget.

Man kan godt lide måden, som de virker på, men designet tiltaler bare slet ikke en, og det hjælper ikke at lave små forandringer i det.

Man kunne virkelig godt tænke sig, hvis man kunne få en skydedør i design som en fransk dør.

Man er med på, at døren nok ikke kan være så fremskudt, som en “ægte” fransk dør er det, men det er også mere udseendet, som man gerne vil have på den her skydedør, og så er man egentlig ligeglad, om det er sådan, som en skydedør ellers skal se ud.

Det er da muligt, der er nogen, der kan lave sådan en til dig.

Flere Nyheder