Få dit gulv til at stråle med en gulvafslibning

10 juni 2018
Astrid Pedersen
Få dit gulv til at stråle med en gulvafslibning

Trægulve er fast inventar i mange lejligheder og huse, da træ alle dage har været et af de bedste materialer at bygge gulv ud af. Men et smukt og levende trægulv er ikke en selvfølge. Når trægulve slides, og ikke modtager den nødvendige beskyttende og vedligeholdende behandling med jævne mellemrum, bliver træet nemlig utroligt grimt og uensartet at se på.

Slidte trægulve skæmmer din bolig

Et slidt trægulv fremstår som oftest dødt og kedeligt i overfladen, hvilket skyldes nedtrådt skidt. Ved daglig brug slides den beskyttende overflade af for eksempel lak, olie eller sæbe af, og træet bliver åbent og sårbart. Dette betyder, at støv og snavs trædes ned i den porøse overflade og bliver siddende der – og uanset, hvor meget du end vasker og skrubber dit gulv, vil det se ujævnt og glansløst ud. Dertil kommer, at et trægulv, som er blottet, vil være mere modtageligt over for spildte væsker. Kaffe te, sodavand, saftevand eller rødvin suges direkte ned i det ubeskyttede træværk – og så har du pludselig grimme pletter over hele gulvet. Solens stråler medvirker også til at skabe det uensartede look, da et ubeskyttet og misligeholdt trægulv bleges til grimme, gullige kulører, der hvor lysindfaldet er stærkest. Træværket bliver mere sårbart over for ridser og skrammer i den ubeskyttede overflade. Og resultatet er et gulv, som ligner et kludetæppe, og ikke det smukke trægulv, man øsnker sig.

Giv gulvet en chance – få en grundig gulvafslibning

Men inden du giver op og får lagt et nyt gulv, kan du med fordel forsøge dig med en professionel gulvafslibning. Ved en gulvafslibning fjernes det øverste lag af træværket – der, hvor pletterne, misfarvningerne, det nedtrådte skidt og de overfladiske ridser og skrammer sidder. Du vil blive overrasket over, hvor stor en forskel, en professionel gulvafslibning med efterfølgende beskyttende og plejende behandling kan gøre. Læs mere, og få et tilbud på en billig gulvafslibning, på gkservice.dk

Flere Nyheder