Findes der noget bedre end kanelsnegle?

19 november 2018
Troels Nielsen
image

Hvad foretrækker du til din kanelsnegl?

Prøv at tænke tilbage på sidste gang, hvor du nød en dejlig nybagt kanelsnegl. Det kan være du åbnede lågen til ovnen, og ud strømmede den skønneste duft af kanel. 

Lige i det øjeblik er der kun én ting du ønsker, og det er at sætte tænderne i den varme nybagte kage. Og lad os bare indrømme det – tiden går i stå et øjeblik, når du lukker øjnene, og nyder smagen og den perfekte konsistens.

Men skal der noget til at supplere sådan en lækker kage. Kræver den lige en en sidevogn i form af en kop kaffe, te, kakao eller kold mælk. Det er vidt forskelligt hvilke preferencer folk har.

Hvad ville du selv foretrække? 

Hvad med selve kagen?

En kanelsnegl er egentlig ikke helt i mål, før du har pyntet den med glasur. Det er som, om det bare hører med til helhedsbilledet. Som regel er det hvid glasur lavet af flormeslis og vand, men du kan også blande lidt kakao i. Nogle går et skridt videre, og tilsætter lidt frugtfarve i eksempelvis gul, rød eller grøn. 

Husk dog bare på, at kanelsneglen lige skal køle lidt af, før du kan lægge glasuren på.

Og så er der også lige den “hemmelige ingrediens” – kardemomme. Det er vist ikke alle opskrifter som inkluderer kardemomme, men du kan tro, at netop det krydderi lige giver et ekstra pift til dine kanelsnegle.

Nogle vælger også at påføre lidt perlesukker eller hakkede mandler eller nødder på kagerne. Det giver lidt ekstra konsistens, når du tager en bid og selvfølgelig tilfører det også smag.

Hvad venter du på?

Glæd dig selv eller nogle du holder af med en lækker kanelsnegl i dag. Dine gæster vil nyde det. Og så er det jo også altid hyggeligt at stå i køkkenet og bage. 

Flere Nyheder