Foregår der et indbrud lige nu?

31 januar 2023
Anders Hansen

Hvis du har en mistanke om, at der bliver begået indbrud i dit hjem, mens du stadig er der, er der flere ting, du kan gøre for at være sikker. Start med at kigge uden for vinduer og døre for at se, om der lurer nogen mistænkelige personer rundt omkring eller forsøger at komme ind. Tag derefter et kig på eventuel elektronik såsom computere og telefoner, der kunne tages, hvis nogen fik ulovlig adgang til dem. Hvis det er mørkt, skal du tænde lyset i hele huset for at tjekke, om der er nogen ubudne gæster, der gemmer sig i skyggerne.

Lyt omhyggeligt efter mærkelige lyde, der kommer inde fra væggene eller gulvene i dit hjem – det kan være tegn på, at nogen bevæger sig rundt i din ejendom. Vær meget opmærksom på områder, hvor det er lettere at komme ind i dit hjem, f.eks. gennem en åben eller ulåste vinduer eller døre, og husk at holde dine døre og vinduer låst hele tiden.

låsesmed

Hvis du føler, at der er nogen i dit hjem, skal du straks ringe til politiet. Forsøg ikke selv at konfrontere den ubudne gæst, da det kan være farligt for både dig og den ubudne gæst. Politiet vil have de bedste redskaber til at håndtere en potentielt farlig situation som denne. Bliv på et sikkert sted, indtil de ankommer, og følg nøje deres anvisninger. Med disse tips kan du sikre dig, at du er forberedt og sikker, hvis der sker et indbrud lige nu i dit hjem.

Hvordan undgår man indbrud i ens hjem i fremtiden?

Det er en god start at holde dine døre og vinduer låst, men andre foranstaltninger som f.eks. et alarmsystem eller vinduessensorer kan hjælpe dig med at holde dig sikker. Sørg for at undersøge de bedste sikkerhedsmuligheder for dit hjem, så du kan være sikker på, at det er godt beskyttet mod potentielle fremtidige indbrud. Med de rette forholdsregler vil du kunne beskytte dig selv og dine ejendele, når det er vigtigst.

Hos Askerls.no kan de hjælpe med at sikre dit hjem.

Flere Nyheder