Hvornår har man brug for en eboligadvokat?

31 May 2021
Johanne Hansen

editorial

Boligadvokat eller ej?

På eboligadvokat.dk kan du se, de ydelser, der gør sig gældende for dét at være boligadvokat. Dog kan begrebet stadigvæk være svært og spore sig ind på og endnu vigtigere: Hvornår har du brug for en boligadvokat?

En boligadvokat er en slags advokat, som er kniv skarp i boligsager og yder sin bistand, når det gælder køb og salg af bolig. 

Prisen på en boligadvokat er op til den enkelte advokat, og hvad vedkommende sætter sin løn til at være, men det vil oftest koste dig mindst 6.000 kr. – og oftest mere. Derfor er det en god idé at være OBS på, hvilken boligadvokat, der er en den helt rette for dig, så du er sikker på, at du får det perfekte (dyre) match.

Det perfekte match

For eksempel kan det være en god idé at overveje at tage til samtale hos boligadvakten, før du binder dig – en slags uforpligtende samtale, hvor I lige lyn hurtigt lærer hinanden at kende og ser hinanden i øjnene. 

Hvis boligadvokaten ikke tilbyder et uforpligtende møde, kan det være en god idé slet ikke at overveje den boligadvokat, da det næsten er det vigtigste ved sådan et samarbejde; stoler man på hinanden, og er der tillid?

Derudover skal du overveje om du skal bruge en boligadvokat, fordi at du ikke har det juridiske på plads, når du køber eller sælger bolig. Det er nemlig det, han eller hun primært vil hjælpe dig med, og det lyder måske af ingenting, men det kan for mange være noget af et projekt at have styr på. Det indebærer primært kontrol af, at bolighandlen foregår på lovlig vis, så du undgår at stå med overraskende omkostninger eller andre ubehagelige overraskelser, der kan ende med at koste dig dyrt bagefter. Hvis ikke du har behov for hjælp til dette, kan du måske undgå boligadvokaten.

More articles