Hvornår bruger man citronfromage?

13 September 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Hvad bruger man egentlig citronfromage til? 

Selvfølgelig skal retten spises og ikke bruges til for eksempel at lakere negle med, men vi mener nærmere bestemt, i hvilke sammenhænge man spiser denne ret?

For dens sødme gør, at den egner sig til en dessert-spise, men dens luftholdige konsistens og lave mængdeindhold gør, at man ikke oplever samme mæthedsfornemmelse, når man spiser den, sammenlignet med mange andre desserter.

Nogle vil indvende, at dette blot er en fordel, hvis man i forvejen har været igennem mange retter forud for desserten, så man kan “lande blødt”, så at sige, ved sidste ret, mens andre vil mene, at man skal spise noget dessert, der endegyldigt lægger den tunge bund, så man er decideret proppet.

Den lette løsning er selvfølgelig at lave rigeligt med citronfromage, så man bare kan skovle i sig, til man er mæt nok, men vi vil meget hellere slå et slag for, at man bruger citronfromage i andre regi.

Citronfromagen kunne jo for eksempel være et supplement til is-desserten, kagen eller osten til kaffebordet, som man enten kan spise ved siden af eller glasere sin dessert med for at få ekstra sødme tilsat (så længe tingene passer sammen).

Du kan også forsøge at være lettere uortodoks og servere citronfromage som en velkomst-spise på linje pindemadder. Ofte vælger man jo at servere en velkomstdrink, der er kendetegnet ved sin sødme, til arrangementer, og der ville en citronfromage passe godt til.

Hvis der er noget, citronfromage også passer godt til, så er det til de varme dage udenfor, hvor man trænger til at blive kølet lidt ned uden nødvendigvis at ville indtage store mængder væske. Her egner en god citronfromage perfekt ind, da den afkøler, smager godt og ikke ligger tungt i maven, som andre snacks kan gøre det.

Overvej eventuelt at vælge en citronfromage næste gang, du inviterer en veninde ud på café.

More articles