Kom tilbage til et liv uden afhængighed med en alkoholbehandling

Kom tilbage til et liv uden afhængighed med en alkoholbehandling

Når et menneske udvikler et misbrug af alkohol, er det som regel familien og den nærmeste venskabs kreds, som føler den hårdeste belastning. Dette hænger sammen med, at de færreste alkoholikere kan opretholde en normal tilværelse, samt at misbrug og afhængighed i meget høj grad kan få et menneske til at ændre personlighed, og udvikle træk, der til forveksling ligner klassisk narcissisme. Læs mere her.

Hvordan bliver man alkoholiker?

Et alkohol misbrug opstår som regel gradvist, og ofte som en reaktion på hårde livsbegivenheder eller følelsesmæssig stress. Alkoholen bliver den eneste udvej – og med tiden vil en alkoholiker også føle, at alkoholen er hans eneste ven og trøst. Således vil venner, ægtefælle eller kæreste, børn og job – alle de ting, der egentlig burde være de mest betydningsfulde og menings bærende i den misbrugsramtes liv – blive skubbet til side i jagten på rusen og den flugt fra virkeligheden, som alkoholen repræsenterer.

Dette kan være utroligt hårdt at opleve for den nære familie, som bor under samme tag som den pågældende alkoholiker. Ikke mindst børnene må holde for i denne sammenhæng. De har intet valg, og vil for altid være mærket af at være vokset op med en alkoholiseret forælder.

Hvordan kan jeg redde min familie fra alkoholisme?

Er du i forhold med en alkoholiker – og er der børn inde i billedet – bør du således straks skride til handling, hvis du ønsker at forhindre, at dine børn skal få livsvarige ar på sjælen. Du kan for eksempel kontakte et misbrugscenter med speciale i alkoholbehandling for at få vejledning til, hvorledes du bedst motiverer din kæreste eller ægtefælle til at gå i behandling.

På Behandlingscenter Stien kan du og jeres fælles børn modtage terapi, samtidig med at din misbrugsramte samlever modtager afvænnende alkoholbehandling. Du kan læse mere om alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/