Når et smil er dit bedste visitkort

21 February 2023
Anna Marie Aggerholm

Velplejede tænder giver et godt førstehåndsindtryk, når du møder nye mennesker

Den kendte danske entertainer Victor Borge sagde engang: ”Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker”. Men hvis smilet afslører en række uplejede tænder, bliver afstanden snart stor igen.

Det er altid en god ide at holde dine tænder i god og velplejet stand. Faktisk er det vigtigt at holde en generelt god mundhygiejne.

 

Behandlinger af selve tanden

Ingen kan sige sig fri for at have oplevet tandpine i løbet af livet. Det kan opstå akut, og så er det vigtigt at kunne få en tid hos tandlægen. På Sydsjælland kan man søge akuttider hos en tandlæge i Næstved, som også er ekspert på alle øvrige områder.

Er der trængt bakterier ind gennem et hul i tanden og helt ned i nerven, er det nødvendigt at få udført en rodbehandling. Betændelsestilstande i tænder og mund skal altid tages alvorligt og behandles akut, da det kan føre til ubalancer andre steder i kroppen.

Hvis en tand har været behandlet så mange gange, så den er blevet skrøbelig, kan det blive nødvendigt med en krone. Herved bliver tanden igen holdbar, så du ikke risikerer, at den knækker.

 

tandlæge

 

At gå til tandlæge er en tillidssag

Én ting er, at tandlægen kan sit kram rent fagligt. En anden ting er, at forholdet mellem patient og tandlæge bør bygge på tillid.

Det er vigtigt, at du som patient føler dig forstået, og at det er dine behov og ønsker, tandlægen skal opfylde. Han eller hun skal råde og vejlede, men det er i sidste ende dig og dine tænder, der skal være i fokus.

Ud over den rene vedligeholdelse af mund og tænder kan du også få brug for ekstra ydelser i form af bideskinner, tandretning, tandblegning, og de såkaldte kosmetiske tandbehandlinger.

Alt dette udføres til perfektion af din tandlæge i Næstved.

More articles