Nyd din egen hjemmebrygget øl

15 March 2022
Lotte Hindsberg

editorial

Luk øjnene og forestil dig at solen skinner, du har gang i grillen, dine venner kommer om lidt og der står kolde øl i køleskabet. Kolde hjemmebrygget øl, vel at mærke. Det lugter lidt mere af en hyggelig aften end hvis der blot stod ugens tilbud fra det lokale supermarked. Igennem de sidste år er det med microbyggeriernes indtag på det danske marked, blevet mere og mere populært selv at prøve kræfter med ølbrygning

Du kan vælge at starte med et startskit. Her vil du finde alt det nødvendige du skal bruge for at brygge en god basisøl. Hvis det så viser sig, at det er en hobby du gerne vil forsætte med, kan du begynde at investere i et brygudstyr. Husk det skal være et brygudstyr der er tilstrækkelig fleksibelt. Både i forhold til hvor meget øl du kan producerer, men også i forhold til hvilken typer af øl du gerne vil brygge. 

ølbrygning

Flere forskellige typer af øl

Øl er ikke bare øl og de kan være vidt forskellige. Både i farve og smag. Der er kæmpe forskel på den milde lyse danske øl brygget på hvede til den mørke bayerske øl. Hvilken en du brygger er helt op til dig og dine smagsløg. Ølbrygning har været kendt i op til 10.000 år og i Danmark har vi kendt til ølbrygning mindst 5000 år. Det har indtil for få år siden været kvindernes opgave at brygge det øl, som husstanden drak. Det har som udgangspunkt ikke været en lille opgave. Øllet var en stor del af manges diæt og det var ikke ualmindeligt, at der blev drukket 5 liter dagligt.

Du kan vælge at kaste dig ud i ølbrygning og lærer efterhånden som du brygger, du kan også vælge at tage på et ølkursus. På få hyggelige timer, kan du lære det mest basale om ølbrygning.

More articles