Rengøring af badekar gør badeværelset lækkert

18 October 2021
Johanne Hansen

editorial

Badeværelset er et af boligens vigtigste rum. Det er nemlig svært at komme udenom, at alle husets beboere er ude på badeværelset flere gange om dagen. Udover badeværelsets meget praktiske funktioner er det også her, at du kan indføre lidt luksus i hverdagen eksempelvis med et dejligt karbad. I denne artikel kan du blive klogere på rengøring af karbad. 

Rengøring af karbad giver luksus i hverdagen

Der er naturligvis mange måder, hvorpå du kan indføre en smule ekstra luksus i hverdagen. Ikke desto mindre kan badeværelset være et godt sted at sætte ind, da du på den måde kan få wellness i hverdagen. Skal du bruge badeværelset som spa, har det dog stor betydning, at du har et lækkert og rent badekar, som du kan synke ned i. 

Når det gælder rengøring af badekar er det naturligvis en god idé at begynde med vand og sæbe. Langt det meste skidt kan nemlig fjernes på denne måde, og således kan du lynhurtigt stå tilbage med et lækkert badekar. Det er dog ikke al rengøring af badekar, der går så nemt. Har du med genstridigt skidt at gøre, kan det derfor være nødvendigt at bruge nogle skrappere rengøringsmidler. 

Rengøring af badekar ved emaljering

Hvis dit badekar har mange år på bagen, kan det være nødvendigt at gå endnu mere drastisk til værks ved din rengøring af badekar. Dette kan for eksempel ske gennem en emaljering. Ved en emaljering renses den gamle emalje først af. Derefter klargøres badekarret eksempelvis ved at reparere ridser og huller. Og slutteligt påføres ny emalje. 

Ved en emaljering får badekarret altså en helt ny overflade, som ikke længere er præget af det tidligere skidt og snavs. Således får du et badekar, der føles som nyt, helt uden at du behøver at bryde det halve badeværelse op. Vil du i hus med din rengøring af badekar kan emaljering altså være et klogt træk. 

More articles