Sådan kan du hjælpe en, der har problemer

15 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Det er svært at være pårørende til en ven, veninde eller et familiemedlem, der har problemer. Det kan være i alle slags situationer, hvor det kan være svært at gribe ind og gøre noget ved situationen. Særligt hvis vedkommende du kender ikke ønsker hjælp. Læs med i dette indlæg, om hvilke metoder du kan bruge for at kunne hjælpe din ven eller veninde. 

1. Snak med dem

Hvis du oplever, at der sker noget bag lukkende døre, så kan du starte med at spørge forsigtigt ind til, hvordan personen har det. Det kan være, at personen selv kan bringe det på bane eller nævne, at der er måske noget, der går ham eller kvinde på. Det kan være rart for ham eller hende, at du bare sidder sammen med dem og lytter uden at dømme, og fortæller dem, at de ikke er alene. Det kan hjælpe på dem at få lov til at snakke om tingene i et sikkert rum. Det kan være, de har problemer med deres parforhold, som de ønsker at få hjælp og sparring til.

2. Opsøg professionelle

Hvis du har mistanke om, at der er vold involveret i personens forhold, bør du opsøge professionelt hjælp. Specielt hvis der også er børn involveret. Det er svært at selv gribe ind, og hvordan gør man lige det, uden at personen bliver sur eller såret. Personen kan ikke være i stand til at selv indse problemet. Derfor skal du hjælpe din veninde på vej. 

Du kan altid ringe til professionelle, der har metoder og værktøjer til, hvordan du kan hjælpe din veninde. Du kan ringe til et kvinde krisecenter, der kan hjælpe dig godt på vej. Du kan også få dem til at ringe til din veninde, så de kan snakke med hende situationen og om de skal hjælpe hende. Hvis din venindes situation er livstruende, så bør du kontakte politiet. 

Flere Nyheder