Sådan vælger du de rette terrassebrædder

24 september 2021
Emilie Jacobsen

Der er en række faktorer, som du bør tænke over, når du skal vælge terrassebrædder. Ved at have gennemtænkt det hele kan du nemt og hurtigt finde frem til de rette for dig. Vi giver dig her en lille guide til, hvordan du kan vælge de rette. Vi har fået inspiration til vores guide på webshoppen lavpristrae.dk. De har et stort udvalg af terrassebrædder og kan give dig en kyndig vejledning i, hvordan du vælger de rette. Vi kommer bare med et lille sammendrag her. 

Hvor meget tid vil du bruge på at vedligeholde din terrasse? 

Først og fremmest er det en god ide, at du sørger for at overveje, hvor meget tid du vil bruge på at vedligeholde din terrasse. Har du ikke noget imod at vedligeholde den en gang om året, åbner det nemlig op for, at du kan bruge nogle andre typer af terrassebrædder, end hvis du helst vil slippe for vedligeholdelse. I det tilfælde skal du vælge kompositbrædder.

Hvordan skal din terrasse se ud? 

Udseendet er selvfølgelig heller ikke uvæsentligt, når du vælger terrassebrædder. Derfor bør du også se nærmere på, hvilket udseende der vil passe til dit hus og din have. Det skal være nogle brædder, som, du synes, er flotte i mange år fremover. Det er derfor en god ide at vælge nogle mere klassiske brædder. 

Vil du have trykimprægneret træ eller ej? 

Hvis du ikke har noget imod at vedligeholde din terrasse en gang om året, kan du vælge mellem trykimprægneret træ eller hårdt træ til din terrasse. I det tilfælde bør du selvfølgelig overveje, hvilket du foretrækker. Trykimprægneret træ holder udseendet. Dermed vil det altså have den samme farve gennem årene. 

Hårdt træ er derimod ubehandlet og vil med tiden gråne. Hvis du godt kan lide det mere naturlige look, er det altså oplagt for dig at vælge det. 

Flere Nyheder