Tid til en skoletur? Tag på museum i Århus

26 januar 2023
soes Svane

Når man tager på skoleudflugt, er et af de mest lærerige aktiviteter at besøge et museum.

Museumsbesøg kan give eleverne uvurderlig viden og erfaringer, som vil blive hængende i mange år fremover. Museer er ikke kun fulde af interessante artefakter, men mange museer tilbyder også interaktive udstillinger og pædagogiske workshops, som er med til at gøre historien levende.

Få eleverne til at dykke ned i fortiden

Et museum er en fremragende mulighed for eleverne til at dykke ned i en anden tidsperiode og udforske den pågældende tids kultur. Museumsbesøg kan vække elevernes nysgerrighed og inspirere deres kreativitet, samtidig med at de lærer dem om historien i deres region eller land. Desuden har museerne ofte kyndige guider, som kan besvare alle de spørgsmål, som din klasse måtte have.

oplevelser

Planlæg turen på forhånd

For at for at få mest muligt ud af et museumsbesøg er det vigtigt at planlægge på forhånd og strukturere oplevelsen. Museumsbesøg skal være lærerige og fornøjelige for alle elever, så klasseaktiviteter som f.eks. at lave museumsjagter eller lære om kunsthistorie kan være med til at holde eleverne engagerede.

Ved afslutningen af turen kan eleverne måske endda få en et certifikat eller en souvenir til at tage med hjem som et minde. Museumsbesøg er således en lærerig oplevelse, som eleverne kan huske resten af deres liv.

Besøg et museum

Hvis I som skole mangler oplevelser i Århus for klassen eller skolen, kan I et museum, for at høre, hvad de kan tilbyde jer som skole. Typisk kan klassen eller skolen på en guidet tur, og oplevelsen kan gøres endnu mere lærerig, hvis du har forberedt nogle opgaver til eleverne hjemmefra, som de kan få, efter turen. Et museumsbesøg er en sjov oplevelse for både børn, unge og voksne, så find et museum allerede i dag, og påbegynd planlægningen. God fornøjelse.

Flere Nyheder