Vær sikker på, rotten er død ved rottebekæmpelse

Har du nogensinde befundet dig i den situation, hvor et dådyr eller ligende er løbet ud på vejen foran din bil, så du ramte den, eller du finder et tilsvarende ude i rabatten ved vejen, som er godt tilredt – faktisk så slemt, at den bare lider uden at dø?

Her er det næsten ens pligt at stige ud og aflive dyret på stedet eller i det mindste holde øje med den, indtil man får tilkaldt de rette instanser, der kan komme ud og gøre det af med den, indtil den er død, så man ved, hvor den er.

Dådyr med videre er jo også nuttede, så man kan ikke holde ud at se på sådan en lide, og hvis den ikke kan reddes, så er der ikke meget andet for en at slå den ihjel

Tag helt livet af rotten

Sådan forholder det sig jo ikke, hvis man ser et insekt. Man vil sjældent redde det: man vil hellere slå det ihjel, så man er sikker på, at man ikke finder det et andet sted i ens hjem senere!

Ligeledes har mange det også sådan med rotter, der jo er sygdomsspredere, og man kan gøre mange ting for at holde dem væk fra ens bolig og helt undgå, at de formerer sig og kommer langt omkring og fordeler.

Men helt nede i sin grundform er man nødt til at dræbe rotten, da sådan en ikke er tam, men vild og sikkert bærer sygdomme på sig, som man nødigt vil have spredt.

Så om man bruger fælder til den slags, eller man indfanger dem levende, så er man næsten nødt til at forsikre sig, at man afliver dem helt.

Det er både fair for dyret, så det ikke lider, hvis man troede, man havde dræbt det, men så man også undgår at få sygdomme med videre ind i folks hjem.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *