Hvad kan du gøre ved et ødelagt trægulv?

29 October 2021
Steffen Petersen

editorial

Hvis uheldet har været ude, og man har fået ødelagt sit gulv, så er der tidspunkter, hvor man kan være heldig at redde det. Hvordan man kan redde et gulv, og hvad der skal til, det kommer vi ind på i dette indlæg.

Hvis det er små hakker

Har du et trægulv, hvor du er kommet til at lave små hakker eller ridser, f.eks. ved at have flyttet et møbel eller andet henover gulvet, så er der rig mulighed for, at du kan få gulvet fikset, så det ikke er til at se. Et trægulv med små ridser, som ikke går dybt ned i træet kan nemlig typisk blot slibes, og så er det så godt som nyt. Hvis du vil høre om det er muligt blot at lave en slibning af dit gulv, så kan du kontakte gulvkanonen i aalborg, som er eksperter på området.

Når det er store hakker

Der er tidspunkter, hvor man kommer til at tabe noget på sit gulv, som så ender med, at man får store hakker i gulvet. Her er det ikke sikkert, at det er nok blot at slibe gulvet. Hvis dette er tilfældet, så er der dog stadig muligheder, så man kan få fikset sit gulv. Det meste trægulv ligger på en måde, så det er til at udskifte rimelig simpelt. Dette anbefales, hvis man ikke kan leve med de hakker der er kommet.

Pletter på gulvet

Rødvin, sovs eller noget tredje kan sagtens give pletter, hvis man kommer til at spilde det på gulvet. Her kan man dog let få fjernet pletterne, hvis de ikke har trukket for langt ned i træet. Dette kan man gøre ved at få lavet en slibning, som hvis det var hakker. Med en slibning bliver det øverste lag gulv nemlig fjernet. Hvis pletten er trukket ned i gulvet, så kan det være man skal leve med det, eller have hele gulvet udskiftet.

More articles