Samlelån – Hvad er det, og hvorfor skal man vælge at få et?

22 December 2022
Anders Hansen
image

editorial

Hvis du er i tvivl om, hvad et samlelån er, og hvorfor det kan være en fordel at få samlet sine lån, så læs med her. Vi vil gennemgå, hvad et samlelån er, og hvilke fordele der er forbundet med at have et samlet lån fremfor mange små lån. Du kan finde muligheder for et samlelån på Bankly.dk.

Et samlelån er et lån, der samler flere små lån i ét større lån. Dette kan hjælpe dig med at forenkle din tilbagebetalingsplan, da alle dine lån nu er samlet under ét tag med den samme rentesats, forfaldsdato og løbetid.

Antallet af lån, du kan samle, afhænger af långiveren, og om de godkender din ansøgning eller ej. Generelt vil de fleste långivere tillade, at op til fem separate lån kombineres til ét lån for at gøre det nemmere at administrere det.

Folk vælger at samle deres lån af forskellige årsager, herunder at reducere de månedlige betalinger, sænke rentesatserne, reducere gælden hurtigere eller konsolidere forskellige typer gæld (som f.eks. kreditkort og studielån). Derudover kan fælles låntagere, f.eks. par, vælge at få et fælles samlelån for at samle deres gæld og gøre tilbagebetalingen mere overskuelig.

samlelån

Husk ansvaret ved et samlelån

Samlelånets løbetid varer typisk fra tre til fem år, afhængigt af din långiver. I løbet af denne periode er du ansvarlig for at foretage en fast månedlig betaling af hele lånebeløbet, indtil det er betalt af. Det er vigtigt at huske, at selv om et fælles lån kan hjælpe dig med at reducere dine månedlige betalinger og betale gælden hurtigere ned, sletter det ikke den oprindelige gæld, der er forbundet med hvert lån.

Fordelene ved at optage et fælles samlelån er mange. For det første forenkler det processen med at tilbagebetale flere lån i én enkelt. For det andet kan du ved at kombinere flere lån til ét nyde godt af lavere rentesatser og lavere månedlige betalinger i det hele taget.

More articles